Skip to content

Du är SÅ välkommen som du är!

Vi vill se dig som du är!! Du är mer än välkommen! Det är så härligt när folk lever på ett sätt som de verkligen älskar på djupet!

Din kropp och ditt liv är alldeles unika i hela universums historia och har sin egen unika väg, en väg som är djupt glädjande och meningsfull för just dig. Varje persons jag är unikt och fantastiskt och ur det perspektivet är det en enorm björntjänst både mot dig själv och mot världen att dölja det.

Om du försöker passa in i en mall som definierats utifrån, för att försöka skydda dig själv från kritik, skapar du bara dig själv och andra en massa onödigt lidande. Du deltar nämligen då i upprätthållandet av en kultur där det är viktigare att vara perfekt än att vara en riktig, äkta människa som gör typ 100,000 “misstag” (under en lätt dag).

När du vågar visa ditt äkta jag i olika situationer, ta av dig din perfekta mask, stiga ut ur din perfekta bur, då frigör du inte bara dig själv, utan visar också vägen för andra!

Dessutom kan du tänka på att det du inte kan acceptera hos dig själv (som att göra misstag) har du i allmänhet också svårt att acceptera hos andra (t.ex. hos partner eller barn). Därför är det bra för dig att jobba med att acceptera det du har svårt att tycka om hos dig själv, det hjälper dig att inte pracka en massa borden på andra. T.ex. kan du på så vis själv bli en partner, vän och förälder som uppskattar andra för den de är, och applåderar dem när de lyssnar på sig själva, istället för att utvärdera dem enligt dina förväntningar.

Det är samtidigt viktigt att här notera att du inte behöver skämmas för dina perfektionistiska beteenden! Du behöver dem så länge som du behöver dem. Det är okej! När du har orsak att bete dig på ett annat sätt så kommer du att göra det, att döma dig själv hjälper ingenstans.

Det kan också vara bra att komma ihåg att alla de egenskaper, allt som du försöker dölja med att sträva efter att bete dig perfekt, är 100% mänskligt. Det finns med andra ord inget som inte skulle gå att acceptera. Det betyder inte att du skall bete dig osakligt, men det är däremot inget fel på att ha t.ex. de känslor eller beteendeimpulser du har. Det är vad du gör med dem som räknas.

Ju mer du är villig att bemöta världen som den du är, desto mer kan du bemöta världen sådan som den är. Då har du bättre chanser att agera effektivt på ett sätt som känns rätt och glädjande för dig, i varje stund. 

Du behöver inte bli perfekt för att vara välkommen, du är redan välkommen. Precis som du är.

Bravo!

Du har kommit igenom en del!

Illustration of people cheering and dancing